Politică

Primarul, lăsat singur la plantat de copaci

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/18_ziua/05-plantari-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Spre deosebire de alţi ani, politicienii nu s-au mai înghesuit să planteze puieţi alături de primar, el fiind ajutat doar de consilierul PDL Constantin Tomoş.

Vineri, primarul Sorin Apostu a pus mâna pe hârleţ şi a participat la acţiunea de plantare de arbuşti pentru viitoarea pădure de la capătul Bulevardului Muncii.

 


Alături de primar, la acţiune au mai luat parte voluntari ai Primăriei, ai Prefecturii, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Armatei, ai presei, precum şi ai unor firme clujene. Cu toate acestea, spre deosebire de anii trecuţi, mai marii judeţului şi oraşului nu s-au mai înghesuit să planteze puieţi de stejar, frasin sau salcâm alături de primar. Ironic, Apostu s-a arătat însă convins că „la anul vor veni mult mai mulţi, pentru că o să fie înainte de campania electorală”.

„Spaţiul verde este un lucru care chiar ne preocupă şi, ce este cel mai important, de fiecare dată când am dat adunarea, a venit toată lumea alături de primărie. Am reuşit astfel să tranformăm un deal care era sterp şi golaş într-o pădure de care o să ne bucurăm noi, copiii noştri, nepoţii noştri. Rata de prindere a puieţilor plantaţi a fost în primul an de circa 85%, iar anul trecut de peste 90%. Am avut ceva deficienţe din cauza unui păşunat care a distrus o parte din arbori, dar i-am replantat anul acesta. În total avem undeva la 30.000 de arbori plantaţi şi vom continua şi la anul”, a declarat Apostu.


Săptămâna trecută, în zona Bulevardului Muncii au fost plantaţi aproximativ 9.000 de copaci. Primăria Cluj-Napoca a anunţat că va continua acţiunea de împădurire şi săptămâna aceasta. Vă reamintim că acesta este al treilea an în care Primăria Cluj-Napoca organizează acţiunea de împădurire din zona Bulevardului Muncii, printr-un parteneriat cu Direcţia Silvică.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter