Politică

Rareş Niculescu a condus o delegaţie a Parlamentului European în Croaţia

<p>Europarlamentarul clujean Rareş Niculescu a condus o delegaţie oficială a Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Parlamentului European în Croaţia.</p> <p />

Delegaţia s-a desfăşurat în perioada 13-15 aprilie şi a inclus întrevederi cu vice-premierul Croaţiei şi totodată ministru al Agriculturii, Petar Cobankocovic, cu preşedinta Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului croat, Dragica Zgrebec, şi cu negociatorul şef al Croaţiei în relaţia cu UE, Andrej Plenkovic.

Discuţiile au vizat, printre altele, relaţiile comerciale dintre UE şi Croaţia în sectorul agricol.


De asemnea, s-a discutat despre stadiul îndeplinirii obligaţiilor asumate de Croaţia în vederea aderării la Uniunea Europeană şi despre situaţia dezbaterilor privind reforma Politicii Agricole Comune europene.

„Toţi membrii delegaţiei au avut aprecieri pozitive faţă de eforturile depuse de Croaţia în vederea aderării. Ca deputat dintr-un stat din Est, apreciez că vom găsi în Croaţia un partener în demersurile noastre de a restabili balanţa între finanţarea agriculturii în vechile state membre şi cele noi”, a declarat prim-vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, Rareş Niculescu.


Republica Croaţia va încheia în cursul acestei luni negocierile pe marginea capitolului agricultură din cadrul discuţiilor privind aderarea la Uniunea Europeană. Aderarea Croaţiei la UE ar putea avea loc în 2014.

Ultimele Stiri
abonare newsletter