Politică

Boc îl trimite pe Antonescu la grădinărit

<p><img src="documente/stories/06_iunie/09_ziua/colaj final boc-antonescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Emil Boc, crede că liderul PNL, Crin Antonescu, ar trebui să demisioneze din Parlament dacă nu recunoaşte referendumul privind revizuirea Constituţiei.</p>

 

Premierul Emil Boc l-a atacat ieri dur pe liderul PNL, Crin Antonescu, după ce acesta a declarat că nu este necesară revizuirea Constituţiei.


 

„Niciodată România nu a avut două treimi de majoritate parlamentară, în afară de perioada 90-92, când a fost la putere fostul FSN. În rest, de atunci, în România nu a mai existat o majoritate de două treimi care să poată revizui o Constituţie şi totuşi, s-a revizuit o dată Constituţia în România. În concluzie, lucrurile sunt foarte simple. Dacă politicienii ţin cont de ce au votat românii la referendum, acest lucru nu ar trebui discutat, ci aplicat”, a spus Boc, prezent ieri la Cluj-Napoca.


 

Politică versus grădinărit


 

Şeful Guvernului nu a ezitat să-l critice pe liderul PNL, Crin Antonescu. „Nu înţeleg cum unii lideri ai Opoziţiei, precum Crin Antonescu, spun că nu ţin cont de rezultatul referendumului şi că nu recunosc acel referendum. Este exact cum nu l-ai recunoaşte pe cel care îţi plăteşte salariului în fiecare zi. Asta înseamnă de fapt declaraţiile lui Crin Antonescu şi atunci ar trebui să-şi dea demisia din Parlament şi să lucreze, aşa cum obişnuieşte, de la 13 la 17, acasă, din grădinărit şi să fie plătit din resursele familiei. Nu poţi fi plătit din resurse publice dacă spui că nu te interesează ce au votat cei care te plătesc. Din acest punct de vedere, cred că e o chestiune de demnitate şi de respect faţă de regulile democraţiei să pui în practică ce s-a votat la referendum”, a declarat premierul la Cluj.


 

Revizuirea Constituţiei, necesară


 

El a subliniat că revizuirea Constituţiei este necesară şi nu ar mai trebui pusă la îndoială. „Vrem să rezolvăm problema averilor ilicite în această ţară? Trebuie să modificăm Constituţia! Nu facem asta, din nou o să vorbiţi în ziare şi alţii politicianist pe la televizor cum ar trebui să dea fiecare socoteală cu privire la averea pe care o are. Dar dacă nu ai mijlocul legal să faci asta, vor rămâne simple poveşti. Dacă politicienii nu doresc asta, atunci trebuie să o spună cu subiect şi predicat în faţa românilor. Ecuaţia e foarte simplă”, a afirmat Emil Boc.

Vă reamintim că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus la începutul acestei săptămâni că nu consideră necesară revizuirea Constituţiei atâta timp cât modalitatea de alegere a parlamentarilor, numărul acestora, dar şi sancţionarea traseismului politic şi parlamentar pot fi reglementate prin modificarea legii electorale.

abonare newsletter