Politică

Centura B-dul Muncii – Apahida, inaugurată la începutul lunii iulie

<p><img src="documente/stories/06_iunie/09_ziua/autostrada boc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul a dat ieri asigurări că ultimele restanţe la despăgubirile pentru terenurile expropriate vor fi plătite începând azi.</p>

 

 


Premierul Emil Boc a inspectat ieri dimineaţă stadiul lucrărilor la centura Bulevardul Muncii – Apahida şi a anunţat că aceasta va fi dată în folosinţă la începutul lunii viitoare.

 


Mai mult, Boc a mai informat că începând de astăzi se vor plăti şi ultimele restanţe în ceea ce priveşte exproprierile pentru acest tronson de centură.

„Avem publicată Hotărârea de Guvern pentru toate exproprierile rămase restante pentru tronsonul acesta de la Bulevardul Muncii la Apahida. Aseară (marţi seară – n.r.) s-a publicat în Monitorul Oficial şi, practic, acum nu mai avem nici un fel de obstacol pentru ca la începutul lunii iulie să fie terminat acest tronson de centură, să fie dat în folosinţă şi să fie scoasă încă o parte a traficului greu definitiv din Cluj. Începând de mâine (astăzi – n.r.), sumele vor începe să fie consemnate în contul proprietarilor, iar colegii de la DRDP (Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri – n.r.) au misiunea ca până la începutul lunii iulie să finalizeze acest tronson de centură”, a declarat Boc.



Proprietarii de terenuri,
încă nemulţumiţi

 


Premierul a fost întâmpinat ieri de câţiva proprietari de terenuri, nemulţumiţi că vor primi mai puţini bani decât se estimase iniţial.

Boc i-a asigurat că îşi vor primi banii în cont cât mai repede şi le-a arătat că au fost trecuţi pe lista celor care trebuie să primească despăgubiri.

„Resursele financiare sunt aprobate, hotărârea există, urmează doar etapa procedurală de consemnare în cont a banilor pentru cei care mai au de primit restanţe pe această suprafaţă. Legea e foarte clară, în momentul când s-a consemnat suma în cont, autoritatea contractantă poate intra să facă lucrarea. Eu am venit acum să văd stadiul lucrărilor. După părerea mea, fără nici un fel de problemă, centura aceasta poate fi gata”, a explicat premierul.

Totuşi, proprietarii de terenuri s-au arătat în continuare dezamăgiţi.

„Se taie 100 de milioane de lei vechi faţă de cât trebuia să primim. Eu am hârtii de la cei de la drumurile naţionale, unde se spune că trebuie să primesc 540 de milioane de lei vechi, dar acum mi se dă cu 100 de milioane mai puţin”, s-a plâns unul dintre cetăţenii care au cedat teren pentru centura Bulevardul Muncii – Apahida.

Fără a face alte comentarii, Emil Boc i-a arătat omului hotărârea cu suma exactă pe care o va primi: 45.500 de lei.

 

Boc, supărat
din cauza
ritmului de lucru

 

Despăgubirile aprobate de Guvern sunt în valoare de circa 4,5 milioane de lei, urmând să acopere costurile cu exproprierile pentru un număr de 86 de proprietari. Lucrările la centura Bulevardul Muncii – Apahida au început în anul 2006 şi ar fi trebuit terminate în termen de 14 luni.

Deşi este convins că lucrările se vor încheia peste câteva săptămâni, Boc a mărturisit că este dezamăgit de ritmul în care au decurs lucrările.

„De când eram primar am început această lucrare şi de asta sunt un pic supărat. Au trecut atâţia ani şi această lucrare, nici ca primar, nici ca prim-ministru, nu am reuşit să o văd finalizată”, a afirmat premierul.

 

Licitaţie nouă pentru
Vâlcele - Apahida

 

În ceea ce priveşte cea de-a doua centură a Clujului, Vâlcele – Apahida, şeful Guvernului a anunţat că lucrările se vor finaliza abia spre finalul anului din cauza unor lucrări care trebuie relicitate.

„În partea a doua a anului, până la finalul anului, urmează să închidem şi celălalt tronson de centură, Vâlcele – Apahida, unde sunt nişte probleme. Ar fi posibilitatea de relicitare a unui tronson de 800 de metri. Este vorba despre o depăşire de contract dacă stăm pe prevederile actuale”, a precizat Emil Boc. Premierul nu a dorit să comenteze informaţiile referitoare la scumpirea centurii, menţionând că detalii pot fi oferite doar de tehnicienii care se ocupă de proiect.

Ultimele Stiri
abonare newsletter