Politică

CNSC întârzie răspunsul pentru Filarmonică

<p> </p> <p />Primarul Clujului, Sorin Apostu, a profitat azi de vizita-fulger a premierului Emil Boc pentru a-i menţiona că proiectele majore ale Primăriei sunt blocate din pricina întârzierii luării unor decizii de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

 

Apostu s-a referit în principal la proiectul Centrului Cultural “Transilvania”, care va curpinde şi sediul Filarmonicii clujene.


“Ne dorim foarte mult ca CNSC să judece mai repede contestaţiile. Nu putem sta mereu după ei”, s-a plâns Apostu.

Premierul Emil Boc a menţionat însă că nu va putea să-l ajute pe primarul Clujului în rezolvarea acestei probleme. “Nu vă putem ajuta aici. CNSC nu se află în subordinea noastră”, a arătat Boc.


Primăria clujeană a trimis de mai multe ori explicaţii la CNSC cu privire cu privire la concursul pentru proiectarea Filarmonicii după ce acesta a fost contestat de către Carpaţi Proiect şi Drăgan Architecture, participanţi la procedură. Potrivit primarului Sorin Apostu, soluţia oferită de juriul internaţional a fost cea corectă, având în vedere faptul că proiectul celor de la VAAL Arhitectură, declarat câştigător, a fost singurul care a respectat cerinţele din caietul de sarcini. “Când am întocmit caietul de sarcini ne-am consultat cu specialiştii de la Filarmonica din Cluj, dar şi cu specialişti de talie internaţională şi am fost sfătuiţi să cerem o sală de tip «shoe box», normală, ca la teatru. Singurii care au proiectat o astfel de sală au fost cei de la VAAL. Restul au proiectat săli de tip «vineyard», unde orchestra e situată în mijloc. Ar fi fost o sală fără cor, fără orgă”, a arătat Apostu. M.O.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter