Politică

Contestaţiile la tramvai, respinse de CNSC

<p />Contractul de reabilitare a liniei de tramvai va fi semnat cu asocierea dintre Swietelsky Baugesellschaft GmbH - Astalrom – Euroconstruct – Transferoviar Grup.

 

Primăria Cluj-Napoca va semna în data de 15 iunie contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai pe două tronsoane, Mănăştur – Piaţa Gării şi Piaţa Gării – Bulevardul Muncii, proiect finanţat din fonduri europene.


 

Semnarea contractului va fi posibilă după ce Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a decis să respingă constaţiile depuse de companiile Martin Rose România SRL şi Mari Vila Com SRL.


Vă reamintim că, în luna aprilie a acestui an, comisia de licitaţie a Primăriei a atribuit contractul asocierii dintre Swietelsky Baugesellschaft GmbH - Astalrom – Euroconstruct – Transferoviar Grup, care a depus o ofertă financiară de 104 milioane de lei.

„Municipalitatea a început organizarea pentru gestionarea acestui proiect atât de important, dar care va modifica pe termen scurt obiceiurile clujenilor care se deplasau cu ajutorul tramvaiului. Pe anumite perioade se vor introduce autobuze în locul tramvaielor şi se va circula cu restricţionări. În prima fază, cât se va lucra pe segmentul Bucium – Calvaria, tramvaiul va putea circula în continuare şi cu câteva lucrări minore va putea întoarce la podul Calvaria. Pe alte tronsoane circulaţia va trebui asigurată cu autobuze. RATUC are pregătite autovehicule pentru a le pune la dispoziţia călătorilor. Fiecare etapă de lucrări va fi anunţată din timp, iar Primăria va încerca să anticipeze problemele de trafic şi disconfortul pentru cei direct afectaţi de şantier, în vederea reducerii la maximum a acestor probleme”, au explicat reprezentanţii Primăriei. M.O.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter