Politică

Senatorul Şerban Rădulescu s-a înscris în Partidul Conservator

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/09_ziua/radulescu fin.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Conservatorii clujeni se bucură de “plusul de imagine” adus de Şerban Rădulescu şi îi “cedează” un loc în şefia partidului.

După o săptămână de la retragerea din PDL, senatorul clujean Şerban Rădulescu a decis să treacă în Opoziţie şi s-a înscris în Partidul Conservator (PC).

Mai mult, parlamentarul va ocupa funcţia de lider interimar al organizaţiei judeţene a PC, în urma „cedării” acesteia de către Adrian Zaharia.


Chiar dacă l-au “curtat” mai multe partide, Şerban Rădulescu a decis să rămână “cu dreapta” şi s-a înscris ieri, în Partidul Conservator. Provocarea - susţine senatorul clujean - este trecerea de la Putere la Opoziţie. Conservatorii clujeni se bucură de “plusul de imagine” adus de Rădulescu în partid şi îi “cedează” un loc la şefia partidului.

 


Şerban Rădulescu:
“Este o provocare”

 


Decizia lui Rădulescu de a se înscrie în PC a venit după mai multe discuţii cu liberalii şi conservatorii. De altfel, senatorul fost democrat liberal a declarat încă de săptămâna trecută că intenţionează să se orienteze tot “înspre dreapta” şi să îşi continue astfel “proiectele începute în PDL, pentru care a şi fost ales de clujeni”.

“Este o chestiune firească să mă înscriu în PC, am şi spus că mă voi îndrepta înspre dreapta. Provocarea constă în faptul că am trecut de la Putere la Opoziţie. Îmi doresc ca proiectele mele pe care le-am început în PDl să fie susţinute acum în Partidul Conservator. Am avut proiecte pe care nu am putut să le pun în practică. Au existat discuţii cu mai multe partide, dar aceasta mai ales după ce mi-am manifestat independenţa”, a declarat Rădulescu pentru monitorul.


Conservatorul Adrian Zaharia a explicat, la rândul său, că înscrierea lui Rădulescu în partid este un plus de imagine.

“Este un mare câştig pentru Partidul Conservator, pentru că domnul Rădulescu este o personalitate, este cunoscut la nivelul judeţului Cluj şi la nivel naţional. Este un om valoros şi ne bucurăm că ni s-a alăturat. Este pentru noi un plus de imagine”, a spus Zaharia pentru monitorul.


Mai mult, el a decis chiar ieri să se retragă din funcţia de şef al PC Cluj, pentru a-i face “loc” lui Rădulescu.

 

Rădulescu a acceptat
şefia PC Cluj

 

Biroul Politic al PC a acceptat ieri, propunerea lui Adrian Zaharia, de numire în funcţia de lider interimar al organizaţiei judeţene a senatorului Şerban Rădulescu.

“Accept şi eu această propunere, dar oricum mai sunt nişte paşi care trebuie făcuţi”, a declarat Rădulescu, pentru monitorul.

După retragerea din funcţia de preşedinte al PC Cluj, Zaharia va rămâne în echipa de conducere a PC. “I-am propus domnului Rădulescu funcţia de preşedinte la nivel de judeţ, în locul meu.Voi face un pas înapoi, dar rămân în echipa de conducere a partidului. Mi s-a propus funcţia de preşedinte executiv sau lider la municipiu, dar înclin spre cea de la municipiu”, a declarat Zaharia pentru monitorul.

 

Şerban Rădulescu a fost ales senator în Colegiul Uninominal 2 din Circumscripţia electorală 13 Cluj, în 2008. El a făcut parte din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat.

Rădulescu s-a retras din PDL în cursul săptămânii trecute, motivându-şi gestul prin faptul că unele dintre măsurile luate de Guvern nu vor aduce mulţumire socială, el însuşi nemairegăsindu-se în multe dintre acestea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter