Politică

Băsescu: Nu renunţ la scoaterea caracterului licit al averii din Constituţie

<p />Preşedintele Traian Băsescu a declarat, azi, la începutul consultărilor cu liderii USL, că imediat ce primeşte avizul CC va trimite proiectul de revizuire a Constituţiei la Parlament, precizând că este hotărât săă nu renunţe la scoaterea caracterului licit al averii din legea fundamentală.

Şeful statului a spus că, probabil mâine, va primi de la Curtea Constituţională avizul privind proiectul de revizuire a Constituţiei. El a adăugat că imediat ce va primi acest aviz va trimite proiectul Parlamentului.

Traian Băsescu a ţinut să anunţe că este "hotărât" să nu renunţe la scoaterea caracterului licit al averii din Constituţie.


Curtea Constituţională a decis, vineri, că sunt neconstituţionale prevederi din proiectul legii de revizuire a Constituţiei, trimis de preşedintele Traian Băsescu, pentru verificarea respectării dispoziţiilor constituţionale.

Abrogarea textului privind averea dobândită licit suprimă garanţia dreptului de proprietate privată, potrivit deciziei de vineri a Curţii Constituţionale.


CC, cu majoritate de voturi, constată că eliminarea tezei a doua a art.44 alin.(8) din Constituţie, potrivit căreia "Caracterul licit al dobândirii se prezumă" este neconstituţională, deoarece are ca efect suprimarea unei garanţii a dreptului de proprietate, încălcându-se astfel limitele revizuirii prevăzute de art.152 alin.(2) din Constituţie, se arată într-un comunicat de presă.

abonare newsletter