Sport

Cine vine la București?

<p /><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/26/07 26 pentru finala.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Astăzi vom afla cele două echipe care se vor înfrunta în finala Europa League, care se va desfășura în 9 mai pe Arena Națională din București.

Athletic Bilbao și Atletico Madrid sunt favorite să ajungă în finala de la București.

Sporting Lisabona a învins pe teren propriu pe Athletic Bilbao, cu 2-1, în prima manșă a semifinalelor. Lusitanii s-au impus prin golurile înscrise de Insua și Capel în ultimele minute, după ce Aurtenetxe deschisese scorul pentru basci la începutul reprizei secunde. Spaniolii sunt însă favoriți la calificare, întrucât joacă returul în fața propriilor suporteri și au  o forță ofensivă de invidiat. Până în semifinale, cei de la Athletic au scos din competiție echipe foarte puternice, precum Manchester United, Shalke sau Lokomotiv Moscova. Cei de la Sporting au scos din competiție cealaltă pretendentă la câștigarea campionatului Angliei, Manchester City, după care a trecut în sferturi de revelația ucraineană Metalist Harkov. Dacă se vor califica în finală, portughezii vor vizita pentru a doua oară România în acest sezon, după ce în faza grupelor au fost învinși cu 0-1 de FC Vaslui la Piatra Neamț. Cele două echipe s-au mai întânit în Cupa UEFA, ediția 1985-86. Sporting s-a calificat atunci, după o victorie cu 3-0 acasă și o înfrângere cu 1-2 pe San Mames. Athletic Bilbao – Sporting Lisabona se va disputa în acestă seară, de la 22.05 pe stadionul San Mames și va fi transmis în direct de Sport.ro. Meciul va fi arbitrat de o brigadă engleză, condusă de Martin Atkinson.

Atletico Madrid este favorită în fața Valenciei, după ce s-a impus în tur cu 4-2. După 1-1 la pauză, madrilenii au făcut o repriză secundă excelentă, reușind să marcheze de trei ori. Cei de la Valencia au reușit să reducă din handicap în prelungiri, astfel că vom avea un retur disputat.Cele două echipe s-au mai întâlnit în Europa League în sferturile de finală ale ediției 2009-10. Madrilenii s-au calificat atunci după un 0-0 acasă și un 2-2 în deplasare. După ce a eliminat Valencia, Atletico a trecut de Liverpool iar apoi a câștigat Europa League după o finală cu Fulham, disputată la Hamburg. Valencia – Atletico Madrid se va disputa pe stadionul Mestalla, de la ora 22.05. Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Slovenia, condusă de Damir Skomina.

Finala Europa League 2012 se va disputa pe Arena Națională din București, miercuri, 9 mai, fiind cel mai important eveniment fotbalistic găzduit de România.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter