Sport

Bute, lăudat şi de Hagi

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/30_ziua/09 bute hagi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Gheorghe Hagi şi boxerul Lucian Bute (foto) s-au lăudat reciproc, la o întâlnire care a avut loc într-un hotel din Bucureşti.

Întâlnirea dintre cei doi mari sportivi a avut loc în momentul când Bute se întorcea de la antrenament, iar Hagi se afla în incinta hotelului într-o întâlnire cu nişte oficiali turci referitoare la academia de fotbal ce îi poartă numele. Hagi, supranumit „regele fotbalului românesc“, i-a fost idol lui Lucian în copilărie şi l-a făcut să iasă pe străzi după izbândele naţionalei de fotbal. Bute a dat mâna cu Hagi şi l-a numit „rege“. „Tu eşti regele acum“, a venit replica lui Hagi.

Fostul căpitan al naţionalei i-a promis lui Bute că pe 9 iulie va fi la Romexpo în primele rânduri să-l încurajeze. La sosirea de la Aeroportul Otopeni, pugilistul a primit un steag al României cu autografele lui Hagi şi al Nadiei Comăneci. „Va fi cu mine în ring Gică. Ieri m-a încurajat Adrian Mutu, azi tu. Este o mare onoare pentru mine să fiu susţinut de marii campioni ai ţării. Promit să nu vă dezamagesc“, a spus Lucian. Văzându-l transpirat după antrenament, Hagi a făcut o paralelă între cele două cariere: „Şi eu am fost talentat, dar dacă nu munceam la antrenament şi nu respectam fotbalul nu ajungeam sus. Eşti la fel ca mine. Am văzut că te antrenezi până la epuizare. Ştiu că în ring sunt momente dificile. Dacă te lasă picioarele, degeaba eşti talentat“.


Întâlnirea dintre cei doi a durat aproximativ 15 minute. Cei doi se vor mai întâlni după gală, Bute invitându-l pe Hagi să participe la evenimentele de după meciul lui cu Jean Paul Mendy.

Lucian Bute îşi va pune în joc pentru a opta oară centura mondială în faţa francezului Jean Paul Mendy, la 9 iulie, în cadrul galei „Campion pentru România“, ce va avea loc la Romexpo.

Ultimele Stiri
abonare newsletter