Sport

Scandal pentru banii din drepturile TV

<p><img src="documente/stories/06_iunie/30_ziua/untitled.bmp" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p>Becali, a declarat că va ataca în instanţă decizia Adunării Generale a LPF cu privire la comisionul de 5 % plătit pentru intermedierea vânzării drepturilor TV.</p> <p />

Patronul echipei din Ghencea a precizat că va cere un control financiar la Liga Profesionistă de Fotbal.

Deşi LPF a vândut drepturile TV ale Ligii 1 pe următoarele trei sezoane (2011-12, 2012-13, şi 2013-14) cu peste 80 milioane de euro net, o sumă care i-a mulţumit pe majoritatea conducătorilor de club din primul eşalon, finanţatorul Stelei s-a declarat nemulţumit de tranzacţie. Becali a menţionat că LPF va plăti un comision de 5% către o firmă ce a intermediat tranzacţionarea drepturilor TV, dar că, iniţial, Dumitru Dragomir le-a spus patronilor de cluburi, în cadrul Adunării Generale de luni, că va fi vorba despre un comision mai mic. „L-am sunat şi i-am zis că îi ajunge 3%. Nu, că el a făcut contractul cu 5%. Pe ce bază, că nu a făcut nici contractul cu RCS? Noi o să contestăm comisionul în instanţă. Normal că s-a înţeles dinainte. El se bătea să dăm comision, în loc să se bată să nu dăm“, a declarat Becali. Oficialul grupării steliste a precizat că preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, nu are nicio legătură cu stabilirea comisionului:


Dragomir: „AG a aprobat“

Preşedintele LFP, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, că Adunarea Generală a aprobat vânzarea celor şase pachete disponibile de meciuri, pentru următoarele trei sezoane, către RCS&RDS, precizând că drepturile TV ale partidelor din Liga 1 au fost cedate pentru o sumă totală de peste 100 de milioane de euro (incluzând TVA). Compania RCS&RDS a achiziţionat şapte pachete de meciuri, iar Antena 1 şi Dolce Sport câte unul. „Nimic din ce spune Becali nu este adevărat. Liga poate să-şi retragă legal un comision de 7,5%. Conform statutului, LPF poate să ia orice hotărâre cu aprobarea AG, chiar dacă un tembel ca Becali se opune. Nu fac nimic în afara hotărârii Adunării Generale. El să spună tot despre mine şi eu, cu fapta, am să spun despre el. Acest om este paranoia, nu ai ce să faci, eu ajut toate cluburile, dar nu se poate, acest om umbla cu banii după Bistriţa, şi atunci cu valiza, este adevărat este mită ce a făcut el la Cluj“, a declarat în replică Dumitru Dragomir.

Ultimele Stiri
abonare newsletter