Sport

Machado are încredere în echipă

<p><img src="documente/stories/06_iunie/05_ziua/09 machado d antrenament u stadion clujeana rp 044.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vârful brazilian se bazează pe unitatea de grup şi pe emulaţia care se va crea în jurul echipei odată cu finalizarea stadionului.</p>

 

Gabriel Machado, unul dintre atacanţii Universităţii Cluj, este convins că echipa „şepcilor roşii“ va reuşi să îndeplinească obiectivul din noul sezon: o clasare pe locurile 1-4 şi câştigarea Cupei României.


Reporter: După perioada petrecută în cantonament, cum ţi se pare echipa comparativ cu sezonul trecut?

Gabriel Machado: - Faţă de sezonul trecut avem un lot mai valoros, în plus am început să câştigăm tot mai multe meciuri, suntem un grup unit de jucători şi absolut toţi de aici ne dorim să câştigăm meci de meci. Eu personal  îmi doresc chiar să câştigăm titlul.


Rep.: Anul acesta obiectivul este unul îndrăzneţ: locurile 1-4 şi câştigarea Cupei României. Se simte o presiune suplimentară?

GM: Există o presiune mai mare cu siguranţă, dar obiectivul e realizabil, avem o echipă foarte bună. Dacă anul trecut am terminat pe 8, acum a venit vremea să realizam ceva mai măreţ, mereu trebuie să ne dorim ceva mai mult.


Rep.: Nu a mai rămas mult timp până când echipa se va întoarce în Cluj, pe noul stadion. Cât va conta acest aspect în economia campionatului?

GM: Cu siguranţă va fi mult mai bine, vom juca cu un stadion plin în spate, la partidele de acasă vom porni cu un mare avantaj faţă de adversar, oricare ar fi el.


Rep.: În acest cantonament se încearcă un nou sistem de joc, 4-3-3, cum te simţi jucând în acest modul?

GM: Pentru mine nu e uşor pentru că joc pe o poziţie nouă, dar e un sistem de joc bun pentru echipa noastră, aşa vom putea câştiga mult mai multe meciuri, e un sistem ofensiv şi plăcut ochiului.


Rep.: Care sunt atuurile Universităţii faţă de contracandidatele din acest sezon la îndeplinirea obiectivelor?

GM: În primul rând stadionul nou pe care vom juca şi suporterii pe care îi vom avea alături, iar apoi unitatea şi forţa grupului.

Rep.: A sosit momentul ca Gabriel Machado să încrie 15 goluri într-un sezon?

GM: Eu sper că a sosit acest moment, nu ştiu dacă vor fi chiar 15 goluri, dar mi-am propus să înscriu cât mai multe. Cel mai important lucru e ca echipa să câştige, eu voi juca meci de meci pentru a ajuta echipa cât pot de bine.

Ultimele Stiri
abonare newsletter