Sport

Piloţii NRA, la Raliul Sibiului: „În sfârşit, macadam!”

<p><img src="documente/stories/07_iulie/06_ziua/09 bogdan_marisca.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p>Piloţii echipei Napoca Rally Academy doresc să-şi consolideze poziţia de lider al clasamentului după de-a cincea etapă a Campionatului Naţional de raliuri.</p> <p />

Napoca Rally Academy (NRA) aliniază întreg efectivul la startul Raliului Sibiului, a cincea etapă programată în sezonul 2011 al Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, ce se va desfăşura în perioada 7-9 iulie, pe macadam.

Obiectivul team-ului clujean îl reprezintă o nouă victorie la echipe care să-i consolideze poziţia de lider al clasamentului general. “Ţinta noastră este, ca la fiecare raliu, să urcăm pe prima treaptă podiumului, dar nu va a fi deloc uşor. Dar nouă, întregii echipe, ne place macadamul, aşa încât sperăm să reuşim să ne îndeplinim dorinţele”, a declarat ieri pilotul Marco Tempestini. El a adăugat că Raliul Sibiului este unul cu rezultate imprevizibile. „Cred că la sfârşit va fi o luptă foarte strânsă între 5-6 echipaje. Cred că următoarele trei raliuri sunt foarte importante, sunt cinci maşini cu şanse adevărate la titlu şi noi ţintim să ajungem acolo”, a precizat Tempestini.


Pentru echipajul Tempesta/Dorin Pulpea, Raliul Sibiului reprezintă o oportunitate de a reduce din diferenţa care-i desparte de primele locuri ale clasamentului. „Este foarte important pentru noi să nu mai pierdem puncte în faţa lui Vali Porcişteanu şi Bogdan Marişca. Dimpotrivă, trebuie să recuperăm! Raliul Sibiului este un raliu care ne-a plăcut întotdeauna, dar ne-a şi lovit cu duritatea lui, nu de puţine ori fiind nevoiţi să abandonăm când eram în lupta pentru victorie. Anul acesta, în noua configuraţie, se pare că va fi mai puţin casant pentru maşini, dar eu cred în continuare că nu va fi deloc un raliu uşor!”, a punctat Tempesta.

Şi Bogdan Marisca şi Sebastian Iţu abordează cu prudenţă cea mai dură etapă a Campionatului Naţional de Raliuri. „Este un raliu dificil, unde nu neapărat cei mai rapizi câştigă, unde şansa are o «felie» mai mare decît la alte raliuri”, a declarat Marişca.


De asemenea, echipajul Vlad Cosma/Florin Dorca savurează revenirea la cursele pe macadam pe care speră să recupereze punctele pierdute pe asfalt şi să se impună în lupta strânsă de la clasa 6: „În sfârşit, macadam! Sibiul este, cred, raliul pe care majoritatea concurenţilor îl aşteaptă încă de când se termină ediţia precedentă. Pentru atmosfera din parc, pentru proba de noapte, pentru superspecială, pentru tot...”, a declarat Vlad Cosma.

Lupta se ascute şi la clasa 19, dominată până acum de echipajul Danny Ungur/Tony Avram. De asemenea, pentru juniorii Simone Tempestini şi Florin Tincescu, scopul este să termine cursa, indiferent de rezultat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter