Sport

Super amical pentru Universitatea

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/07_ziua/09 amicale angliau.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj va juca în luna august o partidă amicală cu Valencia, finalista Ligii Campionilor din 2000 şi 2001.

În luna august, „şepcile roşii“ vor juca două partide amicale în Anglia, cu Valencia şi Nortwich Victoria.

Cele două meciuri se vor disputa pe stadionul din echipei Nortwich Victoria. Meciul împotriva spaniolilor va avea loc în 5 august, iar cel împotriva englezilor cu două zile mai devreme. Arena pe care se va juca are o capacitate de 5.046 de locuri şi a fost dată în folosinţă în 2005.


Este interesant faptul că Universitatea Cluj şi Valencia CF au fost înfiinţate în acelaşi an, 1919 şi au aceleaşi culori: alb-negru. Clubul „liliecilor“ este al treilea în topul preferinţelor iubitorilor de fotbal din Spania, fiind depăşit doar de Real Madrid şi FC Barcelona. Valencia este unul dintre puţinele cluburi din Europa care a ajuns cel puţin în finală în toate cele trei competiţii continentale. „Alb-negrii“ iberici au câştigat Cupa Cupelor în 1980, după o finală cu Arsenal Londra, au câştigat Cupa UEFA în 1962, 1963 şi 2004 şi au fost de două ori finalişti în Liga Campionilor, în 2000 şi 2001 (fiind învinşi de Real Madrid, 0-3, şi Bayern, 1-1, 4-5 după lovituri de departajare). Pe plan intern, „liliecii“ se pot lăuda cu şase titluri de campioni ai Spaniei şi şapte Cupe ale Regelui. Cei mai cunoscuţi jucători care evoluează în prezent la Valencia sunt Juan Manuel Mata, Pablo Hernandez, Diego Alves, Adil Rami, Ever Banega, Roberto Soldado, Aritz Aduriz, Dani Parejo, Mehmet Topal, David Albelda şi David Navarro.

De asemenea, Nortwich Victoria este unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din lume, fiind fondat în 1874. Deşi nu a evoluat niciodată în Premier League, pe la Victoria au trecut câteva nume foarte cunoscute din fotbalul englez, aflate pe final de carieră, precum Allan Kennedy, Bruce Grobbelaar, Peter Barnes sau Jimmy Quinn.


 

Cojocnean a semnat până în 2015


Mijlocaşul Sebastian Cojocnean şi-a prelungit contractul cu Universitatea Cluj până în 2015. Înţelegerea precedentă era valabilă până în vara lui 2012, iar fotbalistul a semnat o prelungire cu trei ani. Cojocnean a venit la Universitatea Cluj în 2009, dar nu a fost folosit constant de antrenorii care s-au perindat pe banca „şepcilor roşii“. Se pare însă că evoluţiile încântătoare din returul sezonului recent încheiat i-a convins pe oficialii „alb-negrilor“ să-i prelungească înţelegerea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter