Sport

Bute a rămas campion

<p><img src="documente/stories/07_iulie/11_ziua/09 bute-campion938.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lucian Bute şi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO.</p>

 

Bute şi-a îndeplinit visul de a juca şi câştiga un meci în România.


Pugilistul din Galaţi a reuşit să îl învingă pe francezo-filipinezul Jean Paul Mendy, punându-l la podea în runda a patra. Meciul dintre cei doi a avut loc la complexul Romexpo din Bucureşti, în sală fiind prezenţi 10.000 de spectatori, printre care şi numeroase vedete. La începutul meciului, Bute şi Mendy au fost prezentaţi de cel mai cunoscut ringannouncer din lume, Michael Buffer. Românul a intrat în ring pe melodia „Where the streets have no name“, cântată de formaţia irlandeză U2, iar adversarul său a fost acompaniat „Highway to hell“de la AC/DC.

Început echilibrat


Meciul a început relativ echilibrat, cei doi boxeri tatonându-se în prima repriză. Bute a dominat apoi reprizele doi şi trei, iar în finalul celei de a patra şi-a trimis adversarul la pământ, cu un croşeu de stânga. După ce arbitrul i-a numărat lui Mendy cele 10 secunde, Bute a izbucnit în lacrimi, în ring urcând alături de el şi tatăl său, Ştefan.

„M-am pregătit foarte bine pentru acest meci, nu-mi permit să subestimez adversarul. Boxul este un sport foarte dur, am avut o strategie foarte bine pusă la punct. A venit acel KO fără să mă forţez. La începutul meciului mă aşteptam să fie puţin mai agresiv, a adoptat o tactică defensivă, a încercat să mă surprindă. Mulţumesc din nou familiei mele, mamei mele şi dedic victoria românilor“, a declarat Bute după victoria în faţa lui Mendy.


Alte 5 meciuri

Înaintea meciului vedetă dintre Bute şi Jean Paul Mendy în cadrul galei Campion pentru România au mai avut loc cinci meciuri.


Rusul Sahib Usarov l-a învins pe Sergio Gomez Acevedo (Nicaragua), la categoria supercocoş, în primul meci al galei. Canadianul Renan St. Juste l-a învins pe mexicanul Jaudiel Zepeda în al doilea meci al galei, disputat pe parcursul a opt reprize la categoria supermijlocie. Canadianul Pier-Olivier Cote l-a învins pe mexicanul Pedro Navarette, într-un meci contând pentru categoria superuşoară, disputat în opt reprize.

Bogdan Dinu a câştigat prin KO meciul de la categoria grea, disputat în compania tanzanianului Awadh Mohamed Tamim. Bogdan Dinu (5-0-0, 2 KO) l-a învins pe Awadh Mohamed Tamim (12-2-0, 7 KO) printr-un KO în prima repriză, într-un meci ce ar fi trebuit să aibă patru runde.


Un alt român, Viorel Simion l-a învins prin KO în repriza a noua pe filipinezul Jun Talape, într-un meci la categoria pană, versiunea WBC, pentru titlul internaţional. Meciul care ar fi trebuit să se desfăşoare pe durata a 12 reprize s-a oprit în runda a noua, Viorel Simion reuşind să-l trimită la podea pe Jun Talape.

Ultimele Stiri
abonare newsletter