Sport

Final neaşteptat la Raliul Sibiului!

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/11_ziua/09 raliul sibiu 2011.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Marco Tempestini va afla abia marţi dacă a câştigat Raliul Sibiului, iar Bogdan Marişca a abandonat în ultima probă specială, când era pe locul doi.

Echipajul Napoca Rally Academy format din Tempesta şi Dorin Pulpea mai are de aşteptat până marţi pentru a afla dacă a câştigat Raliul Sibiului, prima etapă de macadam a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, etapă a cărei ierarhie a fost decisă de o serie incredibilă de incidente.

Tempesta a început bine raliul, fără să forţeze, astfel încât după primele patru probe speciale se afla pe a treia poziţie a clasamentului. Pe ultima probă a zilei de vineri, pilotul de la NRA a greşit însă şi a ieşit în decor. Din fericire, el a reuşit să revină, dar a pierdut peste 30 de secunde şi a încheiat prima zi a Raliului pe locul 7, la peste un minut de lider.


A doua zi, Tempesta a mizat totul pe cartea atacului şi a reuşit două time-scratch-uri pe probele speciale 7 şi 8, în urma cărora a urcat până pe locul patru. Însă o abordare prea prudentă a specialei 9 (Şanta II) l-a costat din nou o poziţie în clasament. Italianul a recuperat apoi locul pierdut, astfel că înainte de ultima probă se afla din nou la un loc distanţă de podium.

Nebunie pe ultima probă!


Această ultimă speciala s-a dovedit, însă, plină de surprize. După ce liderul raliului, Gergo Szabo, a reclamat faptul că a întâlnit o maşină care se deplasa pe traseu, ocupantul poziţiei secunde, Valentin Porcişteanu, a lovit un motociclist teribilist care ieşise pe drum în timpul concursului! Din fericire, motociclistul nu a suferit răni grave, dar proba a fost anulată şi Porcişteanu, cu malina avariată, nu a mai putut continua. Bogdan Marişca, care, după abandonul lui Porcişteanu ar fi urcat pe locul doi, a abandonat la rândul său, maşina sa răsturnându-se după ce puntea faţă a cedat din senin. În urma acestor incidente, Tempesta a terminat raliul pe poziţia secundă.

Surprizele, însă, au continuat: ocupantul primei poziţii, Gergo Szabo, a fost exclus din Raliu pentru service ilegal. După ieşirea dintr-unul din parcurile de service, pilotul maghiar a schimbat cureaua de accesorii la motorul maşinii sale, în prezenţa mecanicilor. El a fost acuzat că mecanicii au intervenit în timpul operaţiunii, fapt care constituie service ilegal şi se pedepseşte cu excluderea din competiţie. Jack Daniel’s Rally Team, echipa lui Szabo, a depus contestaţie la această decizie, astfel încât, până la judecarea acesteia, Gergo Szabo rămâne declarat câştigătorul Raliului Sibiului.


Dupa Raliul Sibiului, Bogdan Marişca rămâne pe podiumul clasamentului general al Campionatului (locul 3), la 8.5 puncte de prima poziţie, iar Napoca Rally Academy se păstreaza lider în clasamentul echipelor.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter