Actualitate

Clujul, loc de dezbatere europeană

<p />Peste 300 de coordonatori europeni ai programului Erasmus sunt prezenți la ERACON 2012, găzduit de UBB.

Municipiul Cluj-Napoca a fost ales drept gazdă a Congresului Coordonatorilor Erasmus - ERACON 2012 pentru că Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) este un reper de multiculturalitate la nivel european şi se bucură de un prestigiu deosebit, afirmă Ramona Onciu, coordonator al programului cu acest profil din instituţia clujeană de învăţământ superior şi, totodată, al comitetului local de organizare a evenimentului care se desfăşoară, până duminică, în capitala culturală şi economică a Transilvaniei.

„Congresul de la Cluj-Napoca este şi expresia dorinţei universităţilor europene de a colabora cu UBB şi a trimite aici studenţi, profesori şi personal administrativ pentru schimburi de experienţă. Este important pentru UBB să atragă cât mai mulţi studenţi din ţările europene. În acest an universitar, la UBB vor fi 900 de beneficiari ai programului Erasmus”, a arătat, joi, pentru Agerpres, Ramona Onciu, adăugând că la UBB vor veni, până la finele anului universitar, 200 de studenţi din universităţi europene, acesta fiind cel mai mare număr din România, în acest consacrat program bazat pe schimbul de studenţi între ţările comunitare.

Ramona Onciu a evidenţiat că UBB oferă foarte multe posibilităţi de studiu. În general, studenţii străini optează pentru universitatea clujeană pentru că aici sunt programe de studiu în diferite limbi - germană, maghiară, engleză şi franceză.
„Acesta este un avantaj pentru studenţii străini când îşi aleg ţara de destinaţie pentru un program Erasmus”, a spus Ramona Onciu. Ea a arătat că mulţi dintre participanţii la congres nu se află pentru prima dată la Cluj-Napoca, UBB având numeroase parteneriate cu universităţile înscrise în programul Erasmus.

Potrivit Ramonei Onciu, cei ce au venit pentru prima dată la Cluj-Napoca, la acest congres, sunt încântaţi de oraş, dar şi de activităţile propuse în cadrul acestei manifestări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter