Actualitate

Tratament nou pentru tensiune

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/20/05 20 medicament.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Terapia lansează cel mai modern medicament din lume pentru hipertensiune.</p>

Terapia Ranbaxy anunţă lansarea în România a medicamentului Sevikar, cea mai modernă terapie pentru tratarea hipertensiunii arteriale disponibilă la nivel mondial. Sevikar este prima combinaţie cu doză fixă de olmesartan medoxomil şi amlodipină besilat de pe piaţa românească. Reprezentanţii companiei apreciază că produsul va fi inclus pe listele naţionale de medicamente compensate de care beneficiază pacienţii, caz în care va fi disponibil la un preţ accesibil.

Noul produs este indicat pentru tratamentul pacienţilor hipertensivi insuficient controlați prin monoterapie. Combinaţia unică din compoziţia medicamentului determină scăderea semnificativă a tensiunii arteriale în condiţii de siguranţă, prin acţiunile complementare ale celor două substanțe active.

Formula de tratament combinat propusă de Sevikar este bine tolerată şi este asociată cu o incidenţă mai mică a efectelor secundare, cum ar fi de exemplu edemul, comparativ cu terapia ce utilizează doze mari de amlodipină (10 mg).

Hipertensiunea arterială esenţială reprezintă o problemă majoră de sănătate publică în România - 40% din populaţia adultă suferă de această afecțiune. Această rată de incidență este dublă față de cea observată în Europa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter