Actualitate

Şase candidaţi eliminaţi în a doua zi a Bacalaureatului

<p /><br />Şase candidaţi au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă în cea de-a doua zi de evaluare a competenţelor de comunicare la limba şi literatura română din cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.


În cea de-a doua zi a Bacalaureatului au participat 66.661 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, şase candidaţi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.
Astfel, patru elevi din centre de examen din judeţele Bacău, Botoşani, Ialomiţa şi Călăraşi au fost surprinşi asupra lor cu telefonul mobil, lucru strict interzis de regulamentele în vigoare, în timp ce alţi doi elevi (judeţele Ilfov şi Vaslui) au încercat să utilizeze materiale ajutătoare.
Numărul candidaţilor eliminaţi în cele două zile ale Bacalaureatului este de 14.
Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A) se va încheia miercuri, 13 iunie, şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) - 13-15 iunie. Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris peste 7.600 de elevi.
Luni, opt candidaţi au fost eliminaţi din cauza a diverse tentative de fraudă la care au recurs luni în prima zi a probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A). Cazurile s-au înregistrat în judeţele Constanţa, Brăila, Gor,j Tulcea şi Neamţ, respectiv în municipiul Bucureşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter