Actualitate

Trei elevi de la Şcoala Elf, premianţi la concursuri internaţionale

<p /><img src="documente/stories/2012/06_iunie/18/05-cristina dragos roman conferinta primarie rp 11.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Pianista Cristiana Dragoş-Roman, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Elf a obţinut premiul I la un concurs de pian din Roma, Alecu Ciapi, elev în clasa a VII-a s-a clasat pe locul III la un concurs internaţional de chitară din Germania. Sergiu Hudrea, elev în clasa a VIII-a a obţinut un premiu special la acelaşi concurs.

Cristiana Dragoș-Roman, elevă în clasa a IV-a la Școala Elf şi-a completat palmaresul cu un nou premiu. Astfel, pianista a obţinut premiul I la concursul de pianoforte „Concentus Roma” care s-a desfăşurat în 4-17 iunie, la Roma. Cristiana a reușit să obțină 99 de puncte din maximul de 100, devansând următorul clasat cu 4 puncte.
Cristiana Dragoș-Roman a început studiul pianului la vârsta de 6 ani, la Grădinița Țăndărică, și a continuat din clasa I, fiind inclusă în programul de burse pentru studiu de instrument al Școlii Elf. Ea a obținut până acum premiul I la fiecare competiție internațională la care a participat, în Italia sau Franța. În luna mai a acestui an, Cristiana a obținut două Premii I și Premiul cel Mare al categoriei Virtuosite la „Concours Musical de France” din Paris.

Doi elevi, premianţi la concurs internaţional de chitară

Pe lângă Cristiana Dragoş-Roman, alţi doi elevi clujeni de la Şcoala Elf au obţinut premii importante la concursuri de chitară. Astfel, Alecu Ciapi, elev în clasa a VII-a, a obținut premiul III la categoria sub 14 ani, surclasându-i pe toți ceilalți candidați din Europa la concursul internațional de chitară clasică „Andres Segovia” din Velbert, Germania, care a avut loc în perioada 6-9 iunie. La acelaşi concurs, Sergiu Hudrea, elev în clasa a VIII-a, a fost distins de către juriu cu un premiu special. La acest concurs au participat 92 de concurenți din 25 de țări.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter