Actualitate

Victor Ponta, acuzat de plagiat

<p /><img src="documente/stories/2012/06_iunie/19/01-ponta.jpg" border="0" align="right" /><br /><br />Revista Nature scrie că premierul Victor Ponta este acuzat că ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicată în 2003.

„Nature a văzut documente compilate de o sursă anonimă („whistle-blower” în original - n.red.) care arată că mai mult de jumătate din teza de 432 de pagini în limba română a lui Ponta constă în texte duplicate”, se arată în articolul din Nature.
„Primul-ministru este acuzat că a copiat pasaje mari din publicații anterioare fără citarea corectă. Dacă acuzațiile vor fi dovedite, ar putea provoca o presiune publică asupra lui Ponta sa demisioneze, spun insideri politici”, se mai arată în articolul din Nature.
„Acuzațiile ridică noi semne de întrebare legate de capacitatea guvernului de a lupta împotriva corupției în educație”, se scrie în articolul din Nature.
„Mai mult, lucrarea a fost republicată cu foarte mici modificări într-un volum în 2004, și de asemenea formează baza unei cărți din 2010. Părți substanțiale din cele trei texte par identice sau aproape identice cu texte aparute în volumele profesorilor de drept Dumitru Diaconu (Curtea Penală Internaţională, Istorie şi Realitate – Editura All Beck, 1999) și Vasile Crețu – Creţu, (Internaţional Penal – Editura Tempus, 1996). De asemenea, apar traduceri în română ale unor părți dintr-o carte publicată în limba engleză de profesorul Ion Diaconu (The International Criminal Court: A New Stage, Nicolae Titulescu Romanian Inst. International Studies, 2002)”, scrie Nature.
„Ponta și-a obținut doctoratul la Universitatea București în timp ce era Secretar de Stat în cabinetul Adrian Năstase, care a fost și supervizorul lucrării sale de doctorat”, mai preciezază Nature.

Ultimele Stiri
abonare newsletter