Actualitate

Prescripţia electronică, obligatorie din 1 iulie

<p /><br /><br />Furnizorii de servicii medicale şi medicamente aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate sunt obligaţi să utilizeze, din 1 iulie, prescripţia medicală electronică în tratamentul ambulatoriu, reţeta cu regim special off-line putând fi folosită numai în situaţii justificate.


Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţionlă de Asigurări de Sănătate au supus dezbaterii publice proiectul privind modelul unic al formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu.
Referatul pentru aprobarea ordinului arată că „începând cu data de 1 iulie 2012, toţi furnizorii de servicii medicale şi medicamente aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate sunt obligaţi să utilizeze prescripţia medicală electronică pentru medicamente cu si fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare. Prin excepţie, până la data prevăzută în normele de aplicare ale contractului-cadru privind acordarea asistenţei medicale, în situaţii justificate, prescrierea medicamentelor se poate face utilizând formularul de prescripţie medicală cu regim special - off-line”, se arată în proiect.
Potrivit proiectului, medicii care nu au încheiat contracte de furnizare de servicii medicale sau convenţii cu casele de asigurări de sănătate, direct sau prin intermediul furnizorilor de servicii medicale nu pot utiliza prescripţia electronică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter