Actualitate

'Porţi deschise' la Şcoala Populară de Arte 'Tudor Jarda' din Cluj

<div id="news_2038775" style="display: block;" />Prima ediţie a 'Zilelor porţilor deschise' organizată, miercuri şi joi, de Şcoala Populară de Arte 'Tudor Jarda' din Cluj-Napoca, oferă publicului interesat ocazia să viziteze instituţia, să asiste la cursuri şi să admire piese lucrate de tineri şi vârstnici, reunite în expoziţia permanentă şi în cele temporare.

Tinerii care doresc să se informeze despre examenul de admitere la Şcoala Populară de Arte 'Tudor Jarda' sau să afle cum se desfăşoară cursurile şi activităţile instituţiei au prilejul să poarte discuţii cu profesorii şi instructorii unităţii de învăţământ.

Joi, 10 martie, de la ora 17,00, publicul este aşteptat la cursurile de canto - profilurile muzică uşoară, populară şi clasică - la cele de chitară, pian, saxofon, taragot, vioară, orgă electronică şi ansamblu instrumental. O atracţie pentru vizitatorii şcolii va fi repetiţia cu public a Orchestrei 'Rapsodia Someşană'.

De asemenea, clasele de pictură, grafică, decoraţiuni interioare, design vestimentar, iconografie, balet şi teatru îşi vor desfăşura activitatea în prezenţa vizitatorilor şcolii.

Cu acest prilej, elevii ajutaţi de profesorii lor au deschis mai multe expoziţii: de artă vestimentară, de afişe realizate între anii 2008-2010, apoi cu lucrări reprezentative expuse la Galeria 'Arte', precum şi cu piese valoroase, realizate pentru examenul de absolvire, de cursanţii de la secţiile pictură, grafică şi foto. Şi expoziţiile cu icoanele realizate în Taberele de la Mănăstirea Voivodeni (2009 şi 2010) şi cu lucrări de artă plastică, începute şi terminate în cadrul Taberelor de creaţie desfăşurate la Muzeul memorial 'Octavian Goga' din Ciucea sunt alte momente atractive pentru clujeni.

Şcoala Populară de Arte din Cluj-Napoca a fost înfiinţată în 1954. La împlinirea a 50 de ani de activitate, în aprilie 2005, instituţia a primit numele marelui compozitor Tudor Jarda, profesor de armonie la Academia de Muzica 'Gheorghe Dima' din Cluj-Napoca (1948-1984). Din anul 2008, instituţia dispune, pentru prima dată în istoria sa, de un sediu propriu, care a fost modernizat, cu susţinerea financiară a Consiliului Judeţean.

Anual, peste 600 de tineri urmează cursurile Şcolii Populare de Arte 'Tudor Jarda''.

Ultimele Stiri
abonare newsletter