Actualitate

Arena sportivă a Clujului va fi inaugurată în septembrie cu o săptămână de distracţie

<p>Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, speră ca noua arenă sportivă să poată fi inaugurată în luna septembrie, eveniment care urmează să fie marcat prin şapte zile de sport şi distracţie.</p>

''Speranţa mea e că undeva în septembrie vom putea inaugura această arenă. (...) Ne dorim un eveniment care să se deruleze pe parcursul unei săptămâni, să fie o săptămână a sportului şi distracţiei'', a declarat, miercuri, Alin Tişe.

El a adăugat că în săptămâna respectivă va fi organizat şi un meci de fotbal important, precum şi un concert cu o formaţie sau un cântăreţ care să atragă persoane de toate vârstele şi din toate zonele ţării.

Preşedintele CJ a menţionat că lucrările la stadion sunt în grafic, că sunt în derulare operaţiunile de amplasare a copertinei şi de instalare a scaunelor şi că, după toate probabilităţile, finalizarea lucrărilor legate strict de stadion se va încadra în termenul contractual, care expiră pe 4 august.

Plenul Consiliului Judeţean Cluj a acceptat, în şedinţa din 15 decembrie, majorarea cu aproape 39 de milioane de lei a preţului stadionului care se construieşte la Cluj-Napoca pe locul fostului stadion ''Ion Moina''.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, le-a explicat consilierilor judeţeni că a fost o negociere dificilă cu constructorul, ACI Cluj, care cerea o majorare mult mai mare. Creşterea preţului de construire a stadionului este determinată de schimbări în proiect, generate, pe de o parte, de renunţarea la un turn de 25 de etaje, care urma să fie construit separat, iar pe de altă parte, de noile standarde ale FIFA şi UEFA.

La sfârşitul lunii octombrie, CJ Cluj a aprobat reactualizarea indicatorilor tehnici ai viitorului stadion, în conformitate cu standardele internaţionale şi cu normele UEFA şi FIFA.

Pentru modificările care trebuie aduse stadionului, constructorul ACI Cluj a cerut atunci o suplimentare cu 59 de milioane de lei a fondurilor, sumă care s-ar adăuga preţului de 31 de milioane de euro cu care a fost câştigată licitaţia.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a spus atunci că suma solicitată suplimentar este prea mare şi că nu poate fi acceptată.

'Ei au solicitat peste 59 de milioane de lei, undeva la peste 50 la sută, ceea ce este nu numai ilegal, dar nici nu poate fi acceptat de către noi, aşa încât vom negocia şi vom duce cât mai jos această sumă. Suntem de acord că proiectul a fost modificat, că e un stadion mult mai mare, suntem de acord că unghiurile au fost modificate, că proiectul tehnic necesită alte costuri, însă încercăm să ajungem la preţuri rezonabile', declara, la acea dată, Alin Tişe.

Conform proiectului, noul stadion, construit pe locul fostului stadion 'Ion Moina', va avea 30.596 de locuri, iar arhitectura sa a fost inspirată în special de arena olimpică din Beijing, însă au fost studiate peste 100 de stadioane din lume.

Ultimele Stiri
abonare newsletter