Actualitate

Emil Constantinescu: Elitele întreţin confuzia din societate pentru că au girat un preşedinte ca Traian Băsescu

<p />Elitele intelectuale sunt responsabile de starea de confuzie generală a societăţii, în condiţiile în care au girat la conducerea ţării un preşedinte ca Traian Băsescu, care din poziţia de fost nomenclaturist şi colaborator al Securităţii a fost mandatat, implicit, cu postura de luptător cu metehnele trecutului, a declarat, duminică, fostul preşedinte Emil Constantinescu într-un interviu pentru postul de radio EuropaFM.

Constantinescu apreciază că preşedintele Băsescu are o calitate foarte importantă, aceea de a fi sincer, pentru că a spus întotdeauna ce vrea să facă şi 'ne-a prevenit cine este'.

'Deci preşedintele Băsescu a spus totdeauna ce vrea să facă. Şi ne-a prevenit şi cine este. El ne-a spus, de pildă, în primul moment, că a fost contrabandist. Ne-a spus foarte clar: 'eu aveam bani, la sfârşitul regimului Ceauşescu eram un om foarte bogat'. Foarte bogat. Deci nici un activist nu avea această avere, 'pentru că făceam buf'. Sigur, vorbeşte în jargon. Asta însemnă, făceam contrabandă. Ştim foarte bine că făcea. Cu cine făcea? Împreună cu Securitatea, pentru că puteai să fi arestat dacă aveai 5 dolari, nu dacă aveai 100.000 de dolari. Deci ne-a spus: 'eu am fost contrabandist', a mai declarat fostul şef al statului la EuropaFM.

Concluzia lui Constantinescu este aceea că, deşi preşedintele Băsescu 'ne-a spus de la început ce vrea să facă', elitele intelectuale au girat 'pentru persoana respectivă'.

'Deci practic, preşedintele Băsescu nu are, ca să spun în ghilimele, nicio vină. Ne-a spus de la început ce vrea să facă. Şi a făcut ceea ce a făcut. Aceşti oameni (n.red. elitele intelectuale) au girat pentru persoana respectivă. Ei au spus 'pentru România - aşa ceva, nouă aşa ceva ne trebuie'. Să se lupte cu comunismul, să spunem. N-are importanţă că alegem un nomenclaturist să se lupte cu comunismul! Că alegem o persoană care a lucrat pentru Securitate - pentru că în mod clar a lucrat, nu interesează decizia - să se lupte cu Securitatea', conchide Emil Constantinescu în interviul acordat EuropaFM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter