Actualitate

Fostul solist al trupei Iron Maiden face închisoare pentru fraudă

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/14_ziua/paul-dianno.jpg" border="0" alt="paul di'anno" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Paul Di'Anno a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru fraudă fiscală, informează ediţia electronică a revistei „New Musical Express“.</p>

Cântăreţul britanic, în vârstă de 52 de ani, a pledat vinovat la cele opt capete de acuzare. Muzicianul este acuzat de obţinerea frauduloasă a unor venituri în valoare de 45.000 de lire sterline (52.200 de euro). Potrivit tabloidului britanic Daily Mail, rockerul va petrece în închisoare cel puţin patru luni şi jumătate, înainte de a putea solicita eliberarea condiţionată.

Departamentul de Muncă şi Pensii din Marea Britanie a primit o informaţie de la o sursă a cărei identitate nu a fost dezvăluită potrivit căreia cântăreţul britanic continua să susţină concerte live, în ciuda faptului că declarase fiscului din această ţară că este bolnav şi că nu mai poate să lucreze. Investigatorii au intrat în posesia unei înregistrări video, postată pe site-ul YouTube, care îl arată pe Paul Di'Anno susţinând un concert în anul 2006. În 2002, el adresase fiscului din Marea Britanie o declaraţie de incapacitate pe motive de boală.


În timpul audierii de vineri, judecătoarea Jane Miller a decis să ignore depoziţia solistului britanic în care acesta afirma că a primit un onorariu foarte mic pentru acel concert şi că a avut nevoie de acei bani pentru a-şi întreţine familia.

Paul Di'Anno a fost solistul trupei Iron Maiden între anii 1978 şi 1981. După plecarea din renumita formaţie britanică, a lansat mai multe albume solo, dar şi în calitate de solist al grupurilor Gogmagog, Di'Anno's Battlezone, Praying Mantis şi Killers.


Actualul solist al trupei Iron Maiden este Bruce Dickinson.

Una dintre trupele de top ale heavy metal-ului, Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai puţin de 15 albume, vândute în aproximativ 85 de milioane de exemplare.


Iron Maiden a cântat de mai multe ori în România, ultima oară fiind în august 2010, la Cluj-Napoca. Concertul a făcut parte din turneul „The Final Frontier“, de promovare a albumului cu acelaşi nume.

Ultimele Stiri
abonare newsletter