Actualitate

Cutremurul din Japonia, cele mai recente informaţii

<p />Puternicul seism produs pe 11 martie, în Japonia, urmat de tsunami şi de accidentul de la centrala nucleară Fukushima, s-a soldat cu moartea a 8.649 de persoane şi dispariţia a încă 13.262, informează Reuters, care prezintă cea mai recentă situaţie.

Totodată au fost evacuate 349.349 de persoane, care au fost adăpostite în tabere improvizate, a indicat Agenţia naţională de poliţie. Guvernul a extins zona de evacuare în jurul centralei nucleare de la Fukushima, mărind raza suprafeţei de la 10 kilometri la 20 de kilometri. În plus, 242.927 de persoane din nordul Japoniei au rămas fără curent electric de duminică seara, iar cel puţin 1,04 milioane de persoane din 11 prefecturi au rămas fără apă începând de sâmbătă, conform Ministerului Sănătăţii. În urma puternicului seism urmat de tsunami au fost complet distruse cel puţin 14.637 de locuinţe, conform Agenţiei naţionale de poliţie.

Conform unor estimări neoficiale ale Băncii Mondiale, pagubele provocate Japoniei de recentul cutremur s-ar putea cifra între 122 de miliarde de dolari şi 235 de miliarde de dolari, reprezentând 2,4-4 la sută din Produsul Intern Brut al ţării, şi ar putea afecta semnificativ nivelul PIB în acest an.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter