Actualitate

Eddie Murphy, recompensat cu premiul Comedy Icon

<p /><img src="documente/stories/03_martie/23_ziua/eddie-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Eddie Murphy va fi recompensat cu premiul Comedy Icon la prima ediţie a galei The Comedy Awards, care va avea loc la Los Angeles pe 10 aprilie.

Acest premiu va fi acordat în fiecare an unui actor de renume, unei personalităţi care a contribuit la evoluţia comediei, al cărei impact a schimbat lumea filmelor de comedie şi care a inspirat multe generaţii de actori,, informează Reuters. Eddie Murphy va fi astfel recompensat pentru succesul de care s-au bucurat de-a lungul anilor spectacolele sale de stand-up comedy, lungmetrajele şi serialele de televiziune în care a apărut, relatateză Mediafax. După un debut fulminant în carieră, la începutul anilor '90, cu filme precum “48 de ore”, “Poliţistul din Beverly Hills” şi “Nopţi în Harlem”, actorul în vârstă de 49 de ani a jucat, în ultimii ani, în producţii cinematografice precum “Profesorul Trăsnit şi Clanul Klump”, “Dr. Dolittle” şi “Norbit”.

Eddie Murphy a primit, în 2007, un Glob de Aur pentru cel mai bun rol secundar, pentru partitura din musicalul “Dreamgirls”, fiind totodată nominalizat la premiile Oscar. Totuşi, el are la activ şi cinci premii Zmeura de Aur pentru cea mai proastă prestaţie actoricească, dintre care trei pentru filmul “Norbit”, în care a jucat trei personaje.


Printre prezentatorii şi participanţii la gala The Comedy Awards se vor număra: Tina Fey, Jon Stewart, Jimmy Fallon, Tracy Morgan, creatorii serialului animat “South Park” - Matt Stone şi Trey Parker -, Ty Burrell, Louis C.J., Stephen Colbert, Rob Corddry, Bill Hader, Chloe Moretz, Craig Robinson, Andy Samberg şi Kristen Wiig.

În cadrul acestei gale, ce va fi difuzată pe 10 aprilie de posturile TV Comedy Central, Spike, TV Land, VH1 şi Nick and Nite, va fi decernat şi premiul Johnny Carson pentru Excelenţa în Comedie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter