Actualitate

Elevii Şcolii Elf învaţă să fie „verzi”

<p><img src="documente/stories/03_martie/23_ziua/informare-eco-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Şcoala Elf s-a înscris la începutul acestui an şcolar în programul internaţional Eco-Şcoala, un program educaţional pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l derulează.</p>

 

La nivel internaţional, programul este coordonat de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE), care reuneşte 68 de organizaţii din 58 de ţări. După doi ani de activitate în cadrul acestui program, şcolile pot obţine Steagul Verde, ce reprezintă distincţia simbol în educaţia pentru mediu.


Activităţile planificate de Şcoala Elf în cadrul acestui program au ca scop formarea de comportamente ecologice şi stau sub deviza “Depinde de noi să învăţăm într-o şcoală verde”. Pe parcursul derulării programului, elevii vor colecta selectiv hârtie şi PET-uri în şcoală, se vor întâlni cu reprezentanţi ai Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Mediului precum şi cu reprezentanţi ai Agenţiei Regionale de Protecţie a Mediului. În plus, ei vor confecţiona obiecte din materiale reciclabile, vor participa la schimburi cu alte şcoli implicate în program, la sesiuni de informare şi acţiuni iniţiate de Primărie şi se vor implica în îngrijirea parcului şcolii.

 


Coşuri speciale în sălile de clasă

 


„Începând din luna decembrie 2010, toţi elevii Şcolii Elf au fost informaţi cu privire la importanţa colectării selective. (…) Prin Consiliul Elevilor s-au stabilit modalităţile concrete de colectare selectivă în şcoală, s-au achiziţionat şi amplasat în sălile de clasă şi pe coridoare coşuri speciale pentru hârtie şi PET-uri, iar şcoala a încheiat un contract cu o firmă care preia lunar deşeurile reciclabile”, spun reprezentanţii instituţiei.

Vinerea trecută, elevii Şcolii Elf au avut-o ca invitată pe Camelia Botezan, asistent universitar la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Mediului, care le-a vorbit elevilor despre etapele procesului de reciclare după colectarea selectivă a hârtiei şi a PET-urilor. „Elevii s-au implicat activ şi au manifestat un interes deosebit pentru tema abordată. Am fost impresionată de cunoştinţele pe care le au deja despre reciclare, dar mai îmbucurător mi s-a părut faptul că toţi le aplică practic în acţiunea de la şcoală, şi foarte mulţi elevi chiar şi acasă”, a spus Camelia Botezan după încheierea activităţii.


 

O oră cu lumina stinsă


 

Elevii Şcolii Elf vor lua parte, în această sâmbătă, şi la evenimentul „Ora Pământului” când, alături de peste un miliard de locuitori ai planetei, între orele 20:30-21.30 vor stinge luminile timp de o oră, transmiţând astfel că au înţeles mesajul cu privire la nevoia de a reduce consumul de energie la nivel global.

Ultimele Stiri
abonare newsletter