Actualitate

Voluntari din Europa, la Liceul pentru Deficienţi de Vedere

<p />Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca a obţinut acreditarea din partea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, ca organizaţie de găzduire şi trimitere de voluntari în cadrul Serviciului European de Voluntariat.

Prin Serviciul European de Voluntariat tinerii pot face stagii de voluntariat într-o altă ţară din Uniunea Europeană, din vecinătatea UE sau într-o altă ţară parteneră din lume. În acest mod, tinerii pot ajuta şi se pot implica într-o altă comunitate, învăţând, în acelaşi timp, multe lucruri despre o altă cultură.

Ca urmare a obţinerii acreditării, Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj găzduieşte în perioada 01 martie – 30 iunie două voluntare, din Danemarca şi Spania. Ele vor patricipa la diverse activităţi în cadrul şcolii cum ar fi jocuri la clasele de copii cu deficienţe senzoriale multiple sau ore de limba engleză la liceu. De asemenea, ele se vor implica în activităţi cu elevi care au nevoie de intervenţii speciale, spre exemplu antrenarea mobilităţii unor elevi nevăzători.


Zilele acestea, Liceul pentru Deficienţi de Vedere participă şi la activităţile din cadrul proiectului de parteneriat „PLAY – joacă un rol important!”, ale cărui obiective sunt promovarea cetăţeniei globale şi conştientizarea copiilor de necesitatea adoptării unui comportament responsabil faţă de natură. Proiectul se desfăşoară pe perioada a doi ani, începând cu anul şcolar 2009 – 2010. În acest an se derulează cea de-a doua parte a proiectului care debutează cu vizita partenerilor din Italia în Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter