Actualitate

Gestul unui tânăr l-a impresionat pe miliardarul Warren Buffett

Un act de caritate al unui tânăr de 19 ani din statul american Minnesota, devenit viral pe Internet, a atras atenţia şi lui Warren Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, care l-a şi invitat pe tânăr la întâlnirea acţionarilor companiei de anul viitor, scrie ABC News.

Joey Prusak, managerul de la 19 ani de la Dairy Queen Minnesota Joey Prusak, managerul de la 19 ani de la Dairy Queen Minnesota

Joey Prusak, managerul unui magazin din lanțul Dairy Queen, i-a impresionat pe o mulțime de americani după ce i-a dat 20 de dolari din portofelul său unui client orb care a scăpat pe jos aceeaşi sumă, însă o altă femeie i-a luat și n-a mai vrut să-i returneze.

Prusak a rugat-o pe femeie să îi returneze banii clientului orb, însă aceasta a refuzat, susţinând că banii îi aparţin. După ce a mai încercat de câteva ori fără succes, tânărul a rugat-o să părăsească magazinul, deoarece nu dorește să servească pe cineva cu atât de puţin respect pentru cei din jur. Prusak i-a dat banii bărbatului orb din propriul portofel, întorcându-se ulterior la muncă.


”Am făcut doar ce am crezut că este corect.  99 din 100 de oameni ar fi făcut la fel”, a declarat Prusak.

Fapta tânărului a devenit populară după ce un client care a fost martor la incident a scris un e-mail despre acesta către magazinul Dairy Queen. Magazinul a printat mesajul şi l-a publicat. Un alt client a făcut o fotografie a e-mail-ului şi a postat-o pe Facebook şi Reddit.  De atunci, susţinătorii au luat cu „asalt” magazinul unde Prusak este manager, unii oferindu-i chiar slujbe şi bani pentru facultate.


Tânărul a primit chiar şi un telefon special de la miliardarul Warren Buffett, care deține  Dairy Queen. Buffett a cerut ca tânărul să participe la întâlnirea acţionarilor de la Berkshire Hathaway din mai 2014, pentru a-l putea cunoaşte, a declarat pentru abcnews Dean Peters, purtătorul de cuvânt al companiei Dairy Queen. El a adăugat că Prusak va primi și o recompensă pentru gestul său, însă nu a fost făcut încă publică

Warren Buffett se situează pe locul al patrulea în topul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de aproape 60 de miliarde de dolari, conform indicelui miliardarilor realizat în timp real de Bloomberg.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter