Politică

Spitalele neînscrise pentru acreditare pierd finanţarea

<p><img src="documente/stories/06_iunie/09_ziua/cseke final.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Spitalele mai au timp de înscriere pentru acreditare mai puţin de o lună, iar cele care nu se înscriu în termen pierd dreptul de finanţare.</p>

 

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila (foto) atrage atenţia, în cadrul unui interviu acordat Agerpres, că spitalele mai au foarte puţin timp până la expirarea termenului de înscriere pentru acreditare.


„Aş atrage atenţia spitalelor care nu s-au înscris în acest proces de acreditare că mai este nici o lună până la care expiră termenul la care trebuie depuse cererile de acreditare. Legea 95 este foarte clară şi spune că spitalele publice care nu se înscriu până la acel termen în procesul de acreditare pierd dreptul de a mai primi fonduri publice. Deci spitalele care au primit, cam toate, clasificare şi nu s-au înscris încă în procesul de acreditare trebuie să se înscrie”, a declarat ministrul. El a mai subliniat că până acum mai mult de jumătate din spitale s-au înscris pentru acreditare.

Cseke Attila a explicat că procesul de clasificare şi cel de acreditare sunt două aspecte distincte. “Partea de clasificare a ţinut cont de competenţele spitalului, de zonele acoperite, de pacienţii care vin dintr-o anumită zonă mai restrânsă sau mai largă, de dotările existente, de personalul medical existent la acele spitale. Aceasta este partea de clasificare. În timp ce partea de acreditare, urmăreşte în primul rând nivelul actului medical efectuat în acel spital”, a afirmat ministrul Sănătăţii. Aceasta înseamnă că experţii Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, când vor face analiza în procesul de acreditare, vor analiza şi nivelul calitativ al actului medical pe lângă aspectele care au fost avute în vedere şi la clasificare.

abonare newsletter