Sport

Rugbyștii întâlnesc pe Dinamo

Echipa de rugby a Universității Cluj va juca sâmbătă, pe Cluj Arena, împotriva formației Dinamo, pe care nu a mai învins-o de 10 ani.

După ce au pierdut la limită meciul din deplasare cu CSM București, rugbyștii clujeni își doresc o victorie în fața celor de la Dinamo.

Echipa de rugby a Universității Cluj nu mai are șanse să se califice în play-off-ul campionatului, dar transferă jucători consacrați sau de perspectivă, oficialii gândindu-se mai multe la sezonul următor. Obiectivul rugbyștilor pentru stagiunea în curs este încheierea campionatului pe locul 5. Ionuț Dimofte, unul dintre cei mai valoroși componenți ai echipei naționale și triplu campion al României cu Știința Baia Mare, a venit în această vară la Universitatea. El se declară foarte fericit că a ajuns la Cluj, oraș în care spune că vrea să se stabilească definitiv. „Sunt fericit că am ajuns laUniversitatea, am mulți prieteni aici. Clujul este un oraș care îmi place și vreau să rămân aici cu familia. Vreau să-mi fac treaba cât pot de bine, să facem o echipă bună, competitivă, omogenă, iar pentru sezonul următor să avem obictive îndrăznețe“, a spus Dimofte.  
„Studenții“ vor primi sâmbătă dimineața, pe Cluj Arena, vizita formației Dinamo București. Partida va începe la ora 10 și va fi transmisă în direct de TVR 2 și www.rugbytv.ro. Formația bucureșteană se confruntă cu probleme financiare, iar unii jucători care au evoluat în tur au fost transferați la alte echipe, printre care și Sobota, care a ajuns chiar la Cluj. „Stundenții“ în schimb s-au întărit cu mai mulți jucători și speră să obțină cea de a doua victorie din acest sezon.
Sorin Popa, unul din sponsorii Universității, a declarat că este mulțumit cum evoluează lucrurile. „Anul trecut, când am preluat echipa, am zis că încercăm în doi ani să stabilizăm echipa. Mă bucur că am reușit să facem acest lucru într-un an și jumătate. Avem o echipă de perspectivă, cu jucători experiementați dar și cu tinere talente“, a spus Popa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter