Sport

Meci decisiv pentru „tricolori“

<p /><img src="documente/stories/03_martie/25_ziua/09-mutu-lucescu-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Elevii lui Răzvan Lucescu trebuie să câştige meciul cu Bosnia pentru a mai putea spera la calificare.

 

România va juca sâmbătă cu Bosnia-Herţegovina, într-un meci din cadrul campaniei de calificare la Euro 2012. „Tricolorii“ vor evolua în deplasare, în oraşul Zenica.


Rezultatele foarte modeste din primele trei partide din preliminariile CE 2012 îi obligă pe „tricolori“ să câştige meciul cu Bosnia din deplasare, în caz contrar şansele de calificare urmând să fie compromise.

Atmosfera la lot este însă una optimistă, poate şi din cauza revenirii lui Adrian Mutu printre „tricolori“. „Briliantul“ şi-a rezolvat problemele de la echipa de club şi a revenit în forţă pe teren fiind cel mai bun jucător al Fiorentinei în ultimele partide, astfel că a recâştigat şi încrederea selecţionerului, care l-a convocat pentru prima dată după meciul de tristă amintire pierdut în faţa Serbiei cu 0-5.


Răzvan Lucescu este mulţumit de randamentul pe care l-au dat majoritatea jucătorilor la echipele de club. „Este pentru prima oară la o convocare când un singur jucător nu poate evolua, iar ceilalţi au obţinut performanţe însemnate la echipele de club în ultimele trei-patru săptămâni“, a spus selecţionerul. Fostul antrenor al Rapidului a mai declarat că nu există presiune suplimentară pe jucătorii României, presiunea fiind în schimb la bosnieci, deoarece evoluează pe teren propriu. „Trebuie să mergem în Bosnia ca să scoatem un rezultat pozitiv. Presiunea este mai mare pe ei, deoarece joacă acasă şi trebuie să câştige. Suntem liniştiţi, conştienţi de perioada importantă pe care o avem până la sfârşitul lunii octombrie. Dorim foarte tare să ne calificăm“, a adăugat Lucescu.

 


Mutu, la dispoziţia naţionalei

 


Adrian Mutu, jucător de la care se aşteaptă să aibă o prestaţie bună, precum în ultimele meciuri pentru Fiorentina, echipa sa de club, a declarat că el va veni la naţională atâta timp cât va fi convocat şi se va simţi în formă. „Eu voi fi la dispoziţia naţionalei atâta timp cât voi merita să fiu selecţionat şi cât voi putea să joc la un nivel decent. Nu am să vin la echipa naţională, probabil nici dacă voi fi convocat, atunci când nu mai pot. Pentru că am fost învăţat să fiu decisiv, să dau goluri, iar atunci când nu o să mai pot să fac acest lucru e mai bine să stau deoparte“, a declarat Mutu după revenirea printre „tricolori“.

Partida dintre reprezentativele Bosniei-Herţegovina şi României, din grupa D a preliminariilor Euro-2012, va avea loc în 26 martie, de la ora 20.15, la Zenica şi va fi transmisă în direct de ProTV.


 

Gabi Mureşan, singurul clujean

 

Selecţionerul Răzvan Lucescu a chemat la naţională pentru partidele cu Bosnia şi Luxemburg un singur jucător de la echipele clujene: este vorba despre Gabi Mureşan, mijlocaşul campioanei CFR.

Iată jucătorii chemaţi de selecţionerul Răzvan Lucescu: -portari : Costel Pantilimon (Poli Timişoara), Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Silviu Lung jr (Universitatea Craiova); -fundaşi: Cristian Săpunaru (FC Porto), Cornel Râpă, Adrian Sălăgeanu (ambii Oţelul Galaţi), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Cristian Chivu (Inter Milano), Dorin Goian (US Palermo), Florin Gardoş (Steaua), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk); - mijlocaşi: Gabriel Torje (Dinamo), Adrian Ropotan (Dinamo Moscova), George Florescu (Alania Vladikavkaz), Ianis Zicu, Dan Alexa (ambii Poli Timişoara), Gabriel Mureşan (CFR Cluj), Ciprian Deac (Schalke 04), Răzvan Cociş (Karpati Lvov); -atacanţi: Adrian Mutu (AC Fiorentina), Marius Alexe (Dinamo), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Bogdan Stancu (Galatasaray Istanbul).

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter