Sport

„Tricolorii“ au fost umiliţi în Bosnia!

<p><img src="documente/stories/03_martie/28_ziua/09-bosnia-romania-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipa „încropită” de Răzvan Lucescu a avut o prestaţie jalnică în meciul cu Bosnia desfăşurat la Zenica şi a pierdut cu 1-2.</p> <p>România a pierdut meciul cu Bosnia din preliminariile Euro 2012, cu 1-2, şi are şanse foarte mici să se califice la competiţia găzduită de Ucraina şi Polonia. Aceasta ar fi cea de a doua campanie de calificare ratată consecutiv, după eşecul din preliminariile CM 2010.</p> <p />

„Tricolorii“ au fost dominaţi de gazde încă din startul partidei, Pantilimon având intervenţii bune la şuturile lui Misimovic şi Dzeko. Contrar cursului jocului, România a reuşit să deschidă scorul, la prima acţiune de atac mai elaborată a jucătorilor noştrii. Raţ a centrat de pe partea stângă, iar Marica, nefiind încurcat de nici un bosniac, a preluat frumos pe piept şi a şutat sub transversală, portarul gazdelor neavând nici el vreo reacţie. Bosniecii au fost bulversaţi vreme de două-trei minute, dar apoi şi-au revenit şi au reînceput să atace în valuri. Dominaţia lor nu s-a concretizat însă decât după pauză. Ibisevici a trimis balonul cu capul în poarta apărată de Pantilimon, după o centrare venită de pe stânga.

Răzvan Lucescu a făcut apoi două schimbări ciudate, fără vreun efect pozitiv în jocul tricolorilor. Torje a fost înlocuit de Cociş, iar Florescu de Ropotan.


Gazdele au atacat în continuare şi au reuşit să se impună prin reuşita lui Dzeko. Atacantul lui Manchester Citz a profitat de o respingere în faţă a lui Pantilimon, după o minge deviată de Ropotan dintr-un corner şi a împins balonul în poartă, reuşind astfel să aducă victoria echipei sale.

„Este un sentiment de supărare, de frustrare, de tristeţe. Trebuie să analizăm jocul, a fost o primă repriză în care am stat foarte bine în teren, am reuşit să blocăm construcţia adversarului, am marcat. După pauză, adversarii au pus presiune foarte mare, au făcut un presing bun şi noi am fost împinşi în jumătatea noastră. Din păcate în astfel de situaţii, fazele fixe devin decisive. Am pierdut din două goluri din faze fixe“, a declarat Răzvan Lucescu la finalul meciului.


Caseta tehnică


 

Bosnia-Herţegovina: Hasagici -  Mujdza, Spahici, Mravaci, Lulici – Medunjanin (Maletici '70), Rahimici, Misimovici (Ibricici '81), Pjanici - Ibisevici (Muslimovici '76), Dzeko. Antrenor: Safet Susici.


România: Pantilimon - Râpă, Tamaş, Goian, Raţ - Torje (Cociş '71), Alexa, Florescu (Ropotan '76), Deac (Zicu '87) -  Mutu, Marica. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Cartonaşe galbene: Ibisevici '54, Rahimici '78


Arbitrii: Fernando Teixeira Vitienes (central), Victoriano Diaz Casado, Jose Fernandez Miranda (asistenţi) şi Carlos Clos Gomez (rezervă), toţi din Spania.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter