Sport

“U” caută victoria la Ploieşti

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/29_ziua/09-29 astra u-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Cluj a pierdut pe teren propriu meciul cu Poli Timişoara, dar va juca duminică în deplasare, la Astra Ploieşti, echipă pe care a învins-o în tur cu 1-0.

„Studenţii“ au pierdut primul meci după o serie de şase partide în care nu au cunoscut înfrângerea.

 


 

Insuccesul din meciul cu echipa antrenată de Dusan Uhrin s-a datorat în principal greşelilor din prima repriză, în care oaspeţii au controlat jocul şi au marcat de două ori. Poli a deschis scorul prin căpitanul Dan Alexa, care, rămas singur în careul de 16 m, a fructificat o centrare din corner a lui Bourceanu. Bănăţenii s-au desprins în ultimul minut al primei reprize, când Tameş a pasat excelent pentru Ignjatijevici, care a scăpat spre poartă, l-a driblat pe Popa şi a împins balonul în plasă. „Alb-negrii“ au încercat în partea a doua a jocului să echilibreze situaţia pe tabelă, dar nu au reuşit decât să reducă din handicap. Golul clujenilor a fost marcat de Claudiu Niculescu (care a dat o bară în prima repriză), care a primit o pasă la întâlnire de la Cojocnean. În ciuda eforturilor din ultima parte a jocului, universitarii nu au reuşit să egaleze, iar Poli a luat toate cele trei puncte în joc şi a trecut în fruntea Ligii 1.


 

Badea, mulţumit de atitudine


 

Ionuţ Badea, antrenorul lui „U“ Cluj, a fost mulţumit de atitudinea şi spiritul de luptă arătat de elevii săi, în ciuda faptului că au pierdut meciul de pe teren propriu cu Poli Timişoara. „A fost un meci pierdut împotriva unei echipe care se bate la titlu. Timişoara are această tendinţă de contraatac, au o fază defensivă bine pusă la punct. În partea a doua am evoluat mai bine, însă nu am reuşit să concretizăm situaţiile bune pe care le-am avut. Jucătorii merită felicitaţi pentru modul în care s-au dăruit. Duminică ne aşteaptă un meci extrem de important cu Astra, în deplasare“, a declarat după meci Ionuţ Badea, tehnicianul Universităţii.


 

Urmează Astra


 

În etapa a 30-a a Ligii 1, Universitatea Cluj va juca în deplasare cu Astra Ploieşti, cele două echipe având acelaşi număr de puncte, 38, fiind despărţite doar de golaveraj. Dacă „U“ este o echipă cunoscută pentru puterea ofensivă, Astra are una dintre cele mai bune apărări, primind doar 26 de goluri în 29 de meciuri. Ploieştenii au renăscut în mandatul antrenorului Tibor Selymeş, care a ajuns la cârma echipe după câteva etape mai puţin reuşite la începutul sezonului. Astfel, se anunţă un duel interesant între două echipe cu stiluri diferite de joc.  Meciul Astra Ploieşti – „U“ Cluj se va disputa duminică, 1 mai, de la ora 16, pe stadionul Astra şi va fi transmis în direct de GspTv.

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter