Sport

Campionii! „U“ Mobitelco BT a luat titlul!

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/01_ziua/1 mobi campioana.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Baschetbaliştii clujeni au câştigat al patrulea titlu din istorie.

Ieri seară echipa clujeană a câştigat cupa după ce au învins pe CSU Asesoft Ploieşti cu 64-61 în meciul 6 al finalei Campionatului Naţional.

Morris este eroul Clujului! Americanul de la „U“ Mobitelco BT a înscris în ultima secundă de joc, un coş de 3 puncte, care a urcat scorul la 64-61 în favoarea clujenilor. Elevii lui Marcel Ţenter au început în forţă partida şi au condus după primul sfert cu 17-10. Ploieşteni au revenit în joc în sfertul secund, încheiat 14-14, dar n-au reuşit decât să se menţină la 7 puncte în urma clujenilor, scorul la pauză fiind 31-24.


Prahovenii au revenit puternic în joc, ajutaţi însă şi de arbitrii, care au fost mai mult decât îngăduitori cu ei şi s-au apropiat la 5, iar mai apoi la 3 puncte de clujeni, după ce au câştigat sfertul trei cu 15-12. În ultimul sfert tensiunea a fost maximă: clujenii au ratat foarte mult în atac, chiar şi câteva lovituri de pedeapsă, astfel că ploieştenii au reuşit să egaleze în ultimul minut. După un atac eşuat al clujenilor, Asesoft a fost aproape să preia conducerea, însă, cu patru secunde înainte de final, „alb-negrii“ au recuperat. Mingea a ajuns la Tyler Morris, care a aruncat înspre panou din jumătatea proprie de teren, iar mingea a intrat în coş! Clujenii au câştigat astfel foarte spectaculos primul titlu de campioni după o pauză de 15 ani.

Trebuie menţionat faptul că brigada de arbitrii a favorizat, ca de atâtea alte ori, în mod repetat echipa ploieşteană. Cavalerii în negru au închis ochii la faulturile dure ale ploieştenilor şi au fluierat în favoarea lor aproape orice atingere.


„U“ Mobitelco BT a câştigat astfel în ediţia 2010-11 al patrulea titlu din istorie, după cele din 1992, 1993 şi 1996.

(Foto. Vlad Gherman)

Ultimele Stiri
abonare newsletter